Skip to main content

Aikido pentru adulti

Iata mai jos cateva motive pentru care Aikido ar fi benefic pentru un adult:

1. Aproape toata lumea sufera de stres, la serviciu, la scoala, in business etc. O modalitate garantata 100% prin propria experienta este sa se practice un sport, cu atat mai mult o Arta Martiala. Si de ce Aikido si nu altceva? Deoarece doar aici: spiritul, corpul si mintea se armonizeaza perfect, ceea ce face ca si efectele pozitive sa se simta mult mai bine decat oriunde altundeva.

2. Pentru cei care doresc sa invete autoaparare, dar nu iubesc in mod expres violenta este posibilitatea reala de a face acest lucru prin stapanirea tehnicilor Aikido unde nu exista atac - doar aparare bazata pe forta adversarului. Absolut toate tehnicile Aikido practicate frecvent duc la autocontrol si pace.

3. Un mod practic de a ne cladi un organism sanatos si armonios, precum si de a scapa de cateva kilograme in plus sau de a ne fortifica musculatura (dupa caz), invatand in acelasi timp o metoda practica de autoaparare, de a ne linisti spiritul si mintea si a le armoniza cu corpul material, de a ascuti mintea. Lucru stiut in Aikido nu este suficient sa faci cateva miscari din automatism ci pur si simplu trebuiesc automat trecute prin filtrul gandirii. Este cunoscut ca aceasta arta atrage in mod special persoanele inteligente, in occident se spune despre Aikido ca este o Arta Martiala practicata de "gentlemen".

4. Chiar daca prin statutul lasat de insasi O-SENSEI Morihei UESHIBA in Aikido este cu desavarsire interzisa competitia si se recomanda evitarea luptei cu ceilalti, tehnicile fiind strict de autoaparare, lupta pe care o ducem zilnic prin practicarea Aikido este cu noi insine si cu defectele si cutumele pe care, din pacate, le avem cu totii si eliminarea lor continua pe masura ce ajungem sa inaintam si sa stapanim aceasta arta.

 De ce sa NU ne apucam de Aikido

In cazul in care dorim sa invatam pur si simplu sa ne luptam si aceasta pentru a provoca durere si in consecinta rau semenilor nostri. Daca dorim sa ne dezvoltam agresivitatea atunci nu recomandam absolut nimanui din aceasta categorie de persoane aceasta cale, nu se va face decat sa se piarda timp inutil, practicile Aikido pentru a se ajunge la stapanirea lor necesita timp indelungat si o mare capacitate de a te impaca cu tine insuti si cu semenii tai.